dimecres, 30 de desembre del 2009

Bon Nadal

Feliç 2010!
Us deixo un vídeo molt graciós que m'ha ensenyat la Cristina.

Send your own ElfYourself eCards

CMap Tools

Aquí us mostro un exemple de mapa conceptual sobre el programari lliure, aquest tipus de mapa ens ajuda a fer un aprenentatge ja que podem relacionar els conceptes entre ells i també podem posar enllaços de diversos documents o webs per ampliar informació. He fet servir el CMap Tools i com no he afegit cap enllaç l'he exportat com a imatge, és un programa gratuït, molt fàcil d'utilitzar i bastant útil.

divendres, 18 de desembre del 2009

Debat

Avui hem fet el debat i tractava sobre la implicació dels pares a l’escola. El meu grup format per la Clara, la Joana, la Carlota, la Cristina i jo estàvem en contra. En un principi ens va costar bastant trobar informació ja que quasi bé tota era a favor de la implicació dels pares a l’escola, però finalment vam saber buscar les idees claus en les quals es basaria el nostre debat. La Cristina ha estat la capitana la qual ha introduït els punts que han parlat la Clara i la Carlota i la Joana i jo hem sigut les interrogadores. En general hem sabut controlar els nervis i hem fet servir un bon to de veu, penso que ha estat un debat on tant un bàndol com l’altre ha sabut defensar molt bé la seva postura i del qual estic molt contenta del resultat.

dijous, 17 de desembre del 2009

Orisinal

Avui ha sigut l'última classe de TIC i hem fet un ampli repàs del que hem fet durant tot el quadrimestre i del que podria entrar a l'examen.
Per acabar definitivament aquesta assignatura el Jorge ens ha fet un petit regalet com ell a dit i a estat el descobriment de orisinal , aquesta pàgina web està repleta de jocs molt macos els quals ens van tenir entretinguts una bona estona com si fóssim nens petits i és un pàgina molt útil alhora de fer-la servir amb infants.

dimecres, 16 de desembre del 2009

Territori

Ahir la Cristina Grau i jo vam fer l’exposició del territori, en un principi estàvem una miqueta perdudes ja que és un tema molt ampli i no sabíem per on agafar-lo però després d'haver fet una intensa pluja d'idees vam ajustar el tema en la seguretat. Primer de tot vam pensar que podríem fer-lo sobre on ens sentíem segurs, on ens relaxàvem o quin era aquell lloc on anaves quan et senties insegur, però després vam pensar que seria molt millor fer-lo sobre la seguretat segons l'etapa de la nostra vida, finalment el títol va ser "La seguretat evoluciona amb nosaltres".
Va ser una exposició molt treballada i vam intentar que els nervis no ens fessin una mala passada i per això portàvem un suport amb les idees claus que havíem d'intentar dir. Personalment penso que encara que ho haguéssim treballat i practicat molt podríem haver mirat més al públic i sobretot per part meva haver parlat més lent, però encara així penso que vam saber transmetre al públic l’idea principal i vam saber usar un bon to de veu.

L’exposició la vam centrar en el que dèiem i vam fer servir el Power Point de suport el qual estava únicament format per fotografies majoritàriament nostres i algunes cites d’autors o inventades per nosaltres.

Aquesta ha sigut la nostra primera presentació “important” i penso que l’hem sabut portar bé i amb moltes ganes.

divendres, 11 de desembre del 2009

Formulari ordinadors a les aules

Aquest formulari és el que hem omplert totes les membres del meu grup quan hem acabat el treball sobre els ordinadors a les aules.
Aquí hem respòs si ens semblava necessària l'utilització del ordinadors a les aules, si la bona utilització d'aquests dependrà de l'edat dels nens, com creiem que afectarà aquesta mesura a les famílies i si pensem que aquesta idea es durà a terme tal i com s'espera.

Eduwiki



Eduwiki és una pàgina web 2.0 on podem elaborar i trobar informació en imatges,
vídeos, power point i escrits de diverses temàtiques. Està destinada a nens de primària i secundària. A més a més les mestres el poden utilitzar coma recurs didàctic a les classes del parvulari.
Aquesta és una eina molt útil en el món laboral que ens incorporarem en el nostre futur i per això em realitzat una practica per a veure com s'utilitza aquesta eina.




Aquest power point és un recurs audiovisual que podria utilitzar la mestre en la seva classe de parvulari per ensenyar els colors. Aquesta metodologia seria més enriquidora i entretinguda per els alumnes. Hem utilitzat el google docs per a fer la presentació.
Aquesta
seria penjada en la wikipedia per tal que altres professionals i alumnes o poguessin veure i consultar.

dijous, 26 de novembre del 2009

Blocosfera i web 2.0

La blocosfera és un conjunt de blocs i interaccions que es donen entre ells i els seus propietaris. Gràcies als enllaços i els comentaris, alguns blocs poden connectar-se entre ells a partir de participacions, lectures, referències...
Dins la blocosfera hi trobem la blocosfera educativa que incrementa la relació alumne-professor o entre els alumnes que ens ajuda a incrementar les possibilitats de comunicació i afavoreix l'activitat dels alumnes.

La web 2.0 és "l'evolució" de la web 1.0, podríem dir que és una web social feta gràcies a les aportacions i intervencions de persones que afegeixen i publiquen coses en la xarxa. Això implica que puguem llegir informació i escriure en la xarxa i aconseguir millorar o ampliar amb nous conceptes.

Els blocs que configuren la blocosfera són webs 2.0

diumenge, 22 de novembre del 2009

Fundació Joan Miró

Tapis de la fundació 1979

Aquest tapis està fet de llana, el va fer Joan Miró amb l’ajuda de Josep Royo i està concebut expressament per aquest espai. Predominen els colors elementals: el blanc i el negre, els colors primaris: el groc, el blau i el vermell i els secundaris: el verd, el taronja i el violeta que formen la gama acromàtica característica de la producció mironiana d’aquell moment.

La senyora, imponent, ocupa pràcticament tota la dimensió del tapis i els seus grans peus i la estructura piramidal leviten sobre l’espai.

A la part superior es pot veure una estrella de vuit puntes i una mitja lluna blava que configuren el món celeste i també hi ha un triangle el qual representa un ocell. Li agraden molt els colors freds i per això fa servir molt el blau i el verd, també sol utilitzar molt el negre per dibuixar.

Fundació Miró

dilluns, 16 de novembre del 2009

Recitació d'un poema

L'altre dia a l'aula vaig haver de recitar un poema, vaig escollir un de la Joana Raspall, "Podries", el recomano a tothom ja que és diferent i personalment molt maco.
En un principi semblava que anava a ser un gran problema per a mi ja que em costa bastant parlar en públic, però una vegada vaig començar, va ser bastant més fàcil del que jo pensava. Amb aquesta recitació vaig poder aplicar els consells del llibre "Com parlar bé en públic" i penso que el fet de respirar profundament abans de començar va ser essencial per controlar una mica els nervis.

Us deixo el poema.

PODRIES

Si haguessis nascut
En una altra terra,
Podries ser blanc,
Podries ser negre…
Un altre país
Fora casa teva,
I diries “sí”
En un altra llengua.
T’hauries criat
D’una altra manera
Més bona, potser
Potser més dolenta.
Tindries més sort
O potser més pega…
Tindries amics
I jocs d’una altra mena;
Duries vestits
De sac o de seda,
Sabates de pell
O tosca espardenya,
O aniries nu
Perdut per la selva.
Podries llegir
Contes i poemes,
O no tenir llibres
Ni saber de lletra.
Podries menjar
Coses llamineres
O només crostons
Secs de pa negre.
Podries ….podries…
Per tot això pensa
Que importa tenir
les mans ben obertes i
ajudar qui ve fugint de la guerra
fugint del dolor i de la pobresa
Si tu fossis nat
A la seva terra
La tristesa d’ell
Podria ser teva.


Visible body


L'altre dia a classe de TIC vam fer un seguit de presentacions sobre diferents eines informàtiques, entre elles l'igoogle, el dotsub, el google earth, l'Encarta el traductor google, el softcatalà i el visible body.
Totes aquestes presentacions han sigut de gran ajut perquè gran part d'aquestes eines eren desconegudes o simplement inutilitzades per a mi, des d'ara intentaré que estiguin presents en el meu ús diari a l'ordinador.
Aquí podreu veure el meu treball sobre Visible body, com podreu observar és majoritàriament una presentació visual.




Aquí us facilito la pàgina web del Visible body

divendres, 6 de novembre del 2009

dimecres, 4 de novembre del 2009

Lectura en veu alta

Ahir a la classe de comunicació vam haver de llegir durant dos minuts un paràgraf d’algun llibre davant de tota la classe i la Rosa ens va ensenyar que abans de res, per fer una bona lectura amb públic, hauríem de seguir uns passos:

1) Posar el text que volem llegir en lletra gran
2) Dividir el text en paràgrafs
3) Fer marques que ens puguin ajudar a l’hora de llegir el text
4) Practicar el text davant de gent propera
5) Posar obstacles quan practiquem el text i així després se’ns farà més fàcil llegir-lo

I que a l’hora d’estar davant del públic hauríem de:

1) Alçar la veu
2) Posar el llibre de tal manera que no obstaculitzi la sortida de la veu
3) Mirar al públic de tant en tant

Aquests recursos els intentaré posar a prova el dia de la recitació del poema, encara que com ja vam dir, els nervis són molt traïdors.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Esa mirada tuya...




Aquesta presentació l'he fet amb el Movie Maker on es combina so, imatge i lletra.
Per començar vam fer servir l'audacity on vam gravar la nostre veu dictant un poema i vam afegir una cançó que s'escoltaria de fons. Més tard amb el Movie Maker vam afegir a aquest arxiu de veu (amb cançó inclosa) una fotografia i finalment vam posar la lletra del poema.
Al principi va ser una activitat una mica difícil, però després a casa, més tranquil·lament, em va sortir un bon resultat.
Penso que juntament amb el Power Point és una bona eina per quan haguem de fer exposicions.
També la podem fer servir alhora de fer alguns exercicis amb els nens, explicar un conte per tenir-lo com a suport entre d'altres utilitats.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Què ens expliquen unes sabates?



Diuen que segons el tipus de peus, ets d’una manera o d’una altre, però crec que unes sabates també donen moltes pistes. Jo faré la meva descripció a partir d’aquesta fotografia.
Aquestes sabates són fosques, elegants a la vegada que amples i còmodes, senzilles, sense cap ornament afegit, pràctiques i semblen estar dissenyades per fer-les servir tant de dia com de nit.
Fins aquí he descrit les sabates, però també faré una descripció física de la persona que les porta. La noia és alta, amb els cabells rinxolats, llargs i d’un castany fosc, amb ulls marrons i unes pestanyes ben llargues i boniques.
Ara descriuré com és interiorment, per a mi és una noia amb molta personalitat, amb bastant caràcter i amb les idees ben clares, és molt oberta i força extrovertida, li agrada parlar i casi sempre la veus amb un somriure a la boca, és aplicada i detallista, li agrada fer les coses ben fetes, és comprensiva amb la gent i per això mai tanca les portes a ningú.
Una descripció és molt subjectiva, però penso que la Sara és una noia bastant transparent i que gràcies a una cosa tan insignificant com les seves sabates he pogut arribar a saber una mica més d’ ella.
Crec que les seves sabates concorden amb la imatge que tinc d’ ella, pràctica, lluitadora, una mica tot terreny sense perdre el gust per la bona imatge.
I vosaltres què creieu que diuen les sabates de la Sara?

El bon comunicador


L'altre dia a classe de comunicació oral, escrita i digital vam estar parlant del bon comunicador. Em va semblar una classe molt divertida i dinàmica ja que vam haver de parlar sobre qui era per a tu un bon comunicador, després havies d'argumentar que era el que feia o tenia per ser-ho i vam mirar quins van ser els aspectes més remarcats per tots, així vam poder "crear" el millor bon comunicador.
Finalment vam veure que els aspectes que teníem en comte eren molt diversos com per exemple: la claredat, la seguretat, la vocalització, la proximitat, l'humor, l'alegria, la espontaneïtat, la bona presència...
Aquí us deixo un vídeo on podem veure un verdaderament bon comunicador, gairebé reuneix tots els aspectes que vam dir que cal tenir per ser-ho.



dijous, 15 d’octubre del 2009

Mapa conceptual, programari lliure

En aquesta sessió hem après a crear un mapa conceptual concretament de programari lliure amb el programa Cmaptools, en un principi semblava difícil, però una vegada començat va ser ràpid i fàcil de fer.
Aquest programa serà de gran ajuda a l'hora de fer apunts esquematitzats i poder estudiar millor, també es poden afegir enllaços i anotacions per acabar d'aclarir o de completar la informació que es dona.
Aquí us deixo un petit exemple on es pot veure l'esquema i un enllaç que he posat d'una notícia de la wikipedia sobre programari lliure.
Mapa conceptual

dijous, 8 d’octubre del 2009

L'organització de centre, clau per al treball dels equips docents

Fitxa tècnica

Nom: Fòrum
Editorial: Graó
Autors: Gené Gordó, ETAL
Qui la publica: Agnès Gradaïlla
Secció: experiències
Darrer nº: 19
Periodicitat de la revista: trimestral
Utilitat: informa sobre notícies educatives
A qui va adreçada: estudiants
Aspectes formals: Les fotografies són en blanc i negre, articles bastant llargs i un lèxic clar i precís.

Resum article: "L'organització de centre, clau per al treball dels equips docents"

Aquest article ens parla de la importància del treball en equip en tots els àmbits i específicament en el de l’educació. És un article fet per Isabel Sánchez Ibañez, directora del CEIP Àgora de Barcelona. Remarca la imprescindible implicació de cadascun dels docents, famílies i alumnes, en la consecució dels objectius marcats dins del PEAC (Pla Estratègic d’Autonomia de Centre). Gràcies a aquesta implicació han aconseguit millorar l’estructura pedagògica i organitzativa i també fer una gran millora en els resultats educatius dels seus alumnes.
Considera que a l’escola és on s’ensenya el camí cap a la vida professional i es desenvolupen les habilitats socials i és, per això, important treballar amb unes estratègies i objectius comuns.
Per arribar a assolir aquesta, l’escola disposa d’una organització que potencia la programació i execució dels diferents projectes realitzant un treball distribuït en diferents equips que alhora s’interrelacionen. Per poder garantir aquesta forma de treball és imprescindible una organització i planificació molt acurades de les que els principals responsables són l’equip directiu.

Reflexió

Penso que per dur a terme aquest objectiu, és important la figura del grup impulsor format per l’equip directiu, que garanteix els mitjans, l’adequació horària i pren les mesures necessàries perquè els docents es sentin còmodes a l’hora de treballar i així aconseguir un millor resultat. En general em sembla una molt bona idea, ja que això crea una relació entre els treballadors on es poden ajudar i aprendre els uns als altres, alhora que realitzen la seva tasca desenvolupant uns projectes que han pogut fer seus.

(no he trobat cap adreça sobre la revista)

Documents de google



Avui a TIC hem aprés a fer una presentació amb el programa de documents de google.
M'ha semblat molt interessant, ja que hem pogut combinar vídeo, imatge i text.
Durant aquest poc temps que portem donant classe, ja hem descobert un munt de coses necessàries per a l' educació i
penso que al llarg d'aquesta carrera els documents de google seran molt útils per fer presentacions i conmbnar aquests tres elements de la tecnologia.

dijous, 1 d’octubre del 2009

nous coneixements a TIC

Edu3.cat

Aquesta és la meva primera entrada de TIC al bloc i hem après a penjar videos, en aquest cas des de la pàgina edu3.cat, una pàgina molt útil com a futurs mestres.
Primer de tot haviem d'escollir un vídeo, després haviem de fitxar audiovisual i amb el codi que ens sortia afegir-lo en el bloc en la part de modifica l'Html.

dimecres, 30 de setembre del 2009

Futur. Qui sóc jo?

Potser la meva primera entrada no ha estat del tot correcta, ja que no he fet una petita introducció i descripció de mi mateixa, però com ja es diu, mai és tard per millorar.
Blanquerna per a mi ha estat la porta d’entrada que estava esperant des de fa dos anys, aquesta nova etapa suposa molts canvis, entre ells l’haver-me fet “gran”, ja sóc universitària! i aquesta paraula se’m fa gegant, tinc disset anys (bé quasi divuit), però miro enrere i la vida se m’ha passat volant, per això espero aprofitar al màxim aquests quatre anys que em queden pel davant. També m’agradaria explicar que jo, a diferència de molts companys, no puc dir que haver escollit aquesta carrera m’hagi sigut massa fàcil, en un principi pensava fer-ne una completament diferent, però des de que tracto amb nens, he tingut bastant clar que és el que m’omple i em fa sentir bé. En un futur també m’agradaria fer la menció en Educació Especial , que és on volia entrar, però per ara em sembla que Educació Infantil ha sigut una molt bona decisió.

Seguiré el consell del meu avi: “¡suerte y al toro!”