dijous, 29 d’octubre del 2009

Esa mirada tuya...




Aquesta presentació l'he fet amb el Movie Maker on es combina so, imatge i lletra.
Per començar vam fer servir l'audacity on vam gravar la nostre veu dictant un poema i vam afegir una cançó que s'escoltaria de fons. Més tard amb el Movie Maker vam afegir a aquest arxiu de veu (amb cançó inclosa) una fotografia i finalment vam posar la lletra del poema.
Al principi va ser una activitat una mica difícil, però després a casa, més tranquil·lament, em va sortir un bon resultat.
Penso que juntament amb el Power Point és una bona eina per quan haguem de fer exposicions.
També la podem fer servir alhora de fer alguns exercicis amb els nens, explicar un conte per tenir-lo com a suport entre d'altres utilitats.

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Què ens expliquen unes sabates?



Diuen que segons el tipus de peus, ets d’una manera o d’una altre, però crec que unes sabates també donen moltes pistes. Jo faré la meva descripció a partir d’aquesta fotografia.
Aquestes sabates són fosques, elegants a la vegada que amples i còmodes, senzilles, sense cap ornament afegit, pràctiques i semblen estar dissenyades per fer-les servir tant de dia com de nit.
Fins aquí he descrit les sabates, però també faré una descripció física de la persona que les porta. La noia és alta, amb els cabells rinxolats, llargs i d’un castany fosc, amb ulls marrons i unes pestanyes ben llargues i boniques.
Ara descriuré com és interiorment, per a mi és una noia amb molta personalitat, amb bastant caràcter i amb les idees ben clares, és molt oberta i força extrovertida, li agrada parlar i casi sempre la veus amb un somriure a la boca, és aplicada i detallista, li agrada fer les coses ben fetes, és comprensiva amb la gent i per això mai tanca les portes a ningú.
Una descripció és molt subjectiva, però penso que la Sara és una noia bastant transparent i que gràcies a una cosa tan insignificant com les seves sabates he pogut arribar a saber una mica més d’ ella.
Crec que les seves sabates concorden amb la imatge que tinc d’ ella, pràctica, lluitadora, una mica tot terreny sense perdre el gust per la bona imatge.
I vosaltres què creieu que diuen les sabates de la Sara?

El bon comunicador


L'altre dia a classe de comunicació oral, escrita i digital vam estar parlant del bon comunicador. Em va semblar una classe molt divertida i dinàmica ja que vam haver de parlar sobre qui era per a tu un bon comunicador, després havies d'argumentar que era el que feia o tenia per ser-ho i vam mirar quins van ser els aspectes més remarcats per tots, així vam poder "crear" el millor bon comunicador.
Finalment vam veure que els aspectes que teníem en comte eren molt diversos com per exemple: la claredat, la seguretat, la vocalització, la proximitat, l'humor, l'alegria, la espontaneïtat, la bona presència...
Aquí us deixo un vídeo on podem veure un verdaderament bon comunicador, gairebé reuneix tots els aspectes que vam dir que cal tenir per ser-ho.



dijous, 15 d’octubre del 2009

Mapa conceptual, programari lliure

En aquesta sessió hem après a crear un mapa conceptual concretament de programari lliure amb el programa Cmaptools, en un principi semblava difícil, però una vegada començat va ser ràpid i fàcil de fer.
Aquest programa serà de gran ajuda a l'hora de fer apunts esquematitzats i poder estudiar millor, també es poden afegir enllaços i anotacions per acabar d'aclarir o de completar la informació que es dona.
Aquí us deixo un petit exemple on es pot veure l'esquema i un enllaç que he posat d'una notícia de la wikipedia sobre programari lliure.
Mapa conceptual

dijous, 8 d’octubre del 2009

L'organització de centre, clau per al treball dels equips docents

Fitxa tècnica

Nom: Fòrum
Editorial: Graó
Autors: Gené Gordó, ETAL
Qui la publica: Agnès Gradaïlla
Secció: experiències
Darrer nº: 19
Periodicitat de la revista: trimestral
Utilitat: informa sobre notícies educatives
A qui va adreçada: estudiants
Aspectes formals: Les fotografies són en blanc i negre, articles bastant llargs i un lèxic clar i precís.

Resum article: "L'organització de centre, clau per al treball dels equips docents"

Aquest article ens parla de la importància del treball en equip en tots els àmbits i específicament en el de l’educació. És un article fet per Isabel Sánchez Ibañez, directora del CEIP Àgora de Barcelona. Remarca la imprescindible implicació de cadascun dels docents, famílies i alumnes, en la consecució dels objectius marcats dins del PEAC (Pla Estratègic d’Autonomia de Centre). Gràcies a aquesta implicació han aconseguit millorar l’estructura pedagògica i organitzativa i també fer una gran millora en els resultats educatius dels seus alumnes.
Considera que a l’escola és on s’ensenya el camí cap a la vida professional i es desenvolupen les habilitats socials i és, per això, important treballar amb unes estratègies i objectius comuns.
Per arribar a assolir aquesta, l’escola disposa d’una organització que potencia la programació i execució dels diferents projectes realitzant un treball distribuït en diferents equips que alhora s’interrelacionen. Per poder garantir aquesta forma de treball és imprescindible una organització i planificació molt acurades de les que els principals responsables són l’equip directiu.

Reflexió

Penso que per dur a terme aquest objectiu, és important la figura del grup impulsor format per l’equip directiu, que garanteix els mitjans, l’adequació horària i pren les mesures necessàries perquè els docents es sentin còmodes a l’hora de treballar i així aconseguir un millor resultat. En general em sembla una molt bona idea, ja que això crea una relació entre els treballadors on es poden ajudar i aprendre els uns als altres, alhora que realitzen la seva tasca desenvolupant uns projectes que han pogut fer seus.

(no he trobat cap adreça sobre la revista)

Documents de google



Avui a TIC hem aprés a fer una presentació amb el programa de documents de google.
M'ha semblat molt interessant, ja que hem pogut combinar vídeo, imatge i text.
Durant aquest poc temps que portem donant classe, ja hem descobert un munt de coses necessàries per a l' educació i
penso que al llarg d'aquesta carrera els documents de google seran molt útils per fer presentacions i conmbnar aquests tres elements de la tecnologia.

dijous, 1 d’octubre del 2009

nous coneixements a TIC

Edu3.cat

Aquesta és la meva primera entrada de TIC al bloc i hem après a penjar videos, en aquest cas des de la pàgina edu3.cat, una pàgina molt útil com a futurs mestres.
Primer de tot haviem d'escollir un vídeo, després haviem de fitxar audiovisual i amb el codi que ens sortia afegir-lo en el bloc en la part de modifica l'Html.